Group 15.png
3.png

Greatlife.se - Kost- och hälsoprodukter på nätet

Greatlife.se finns på nätet sedan 2010 där man säljer kosttillskott av absolut högsta kvalitet. Med en omsättning på nära 20 miljoner kronor är Greatlife.se numera en av de ledande nätaktörerna inom hälsosegmentet i Sverige.

Utmaningen


En av grundarna, Daniel Berglund, tillika CTO i Greatlife.se, byggde den ursprungliga webbutiken på Magento 1, med viss hjälp från tredje part. Ganska tidigt efter Magento 2 lanserades, tog Greatlife.se steget att gå över till Magento 2 under mitten av år 2017. Även om intresse fanns att byta leverantör till Scandiweb AB redan då så lät man bli då man ville utveckla de grundläggande funktionerna tillsammans med dåvarande leverantör. Daniel Berglund fortsätter:


“Efter några månader insåg vi emellertid att utvecklingen av vår nya hemsida gick för långsamt och motsvarade inte våra höga krav. Vi ville öka hastigheten i utvecklingen generellt, och få till bättre flöden för tidsestimat, buggfixar, testning osv.”

glife daniel.png

Daniel Berglund, CTO & Grundare

Lösningen

 

Under tidig vår 2018 togs beslutet att byta Magento-leverantör till Scandiweb. För att få de bästa förutsättningarna för ett långsiktigt och effektivt samarbete kom det överens om att börja med en kodrevision. I denna kodrevision, i form av en detaljerad rapport, gjordes en grundlig genomgång av vad som fungerade bra och mindre bra med den Magento 2-butiken. Dessutom innehöll kodrevisionen konkreta förslag på lösningar, med prioriteringar. Efter att ha prioriterat några av de viktigaste punkterna började arbetet med vidareutvecklingen av nätbutiken. Daniel Berglund berättar:

“Sedan vi kom igång har vi hunnit med att gå genom alla de punkterna som vi har haft i vår backlog. Samt de nya som tillkommit efterhand har levererats på ett snabbt, säkert och korrekt sätt. Jag är själv utvecklare men fokuserar numera främst på bolagets affärsutveckling, och jag blir ideligen imponerad av den höga Magento-kunskapen hos Scandiwebs utvecklare och det professionella bemötandet.”

Exempel på funktionalitet

 

  • Prestandaoptimering

  • Ny, förbättrad sök (Algolia)

  • Ny leveransmetod med val av utlämningsställe (Postnord MyPack)

  • Förbättringar av kassan och checkout-flödet (Klarna)

  • Säkerhetsuppdateringar

  • Diverse buggfixar

Framtiden

Det är nu ett år sedan samarbetet mellan Scandiweb och Greatlife påbörjades. Utvecklingen av e-handeln har drivits på i stadig takt är det inte konstigt att mer tid och resurser har frigjorts för ledningen hos Greatlife att lägga mer fokus på att utveckla sin verksamhet. Daniel Berglund avslutar:

 

“Vi är glada att Greatlife inom kort kommer att lansera i Norge - och Scandiweb hjälper oss med rådgivning och utveckling även av den sidan.”