les_bm_logotype_press_rgb-1.png

Byggmax - Byggvaror av riktigt bra kvalitet till låga priser

Sedan starten 1993 är Byggmax idé är enkel. I sina butiker hittar kunden byggvaror av riktigt bra kvalitet till riktigt låga priser. Byggmax har 151 varuhus i Sverige, Norge och Finland, och nya öppnas kontinuerligt. Under år 2018 såldes byggvaror för cirka 4,5 miljarder SEK.

 

Dagens konsumenter ställer höga krav på enkelhet och tillgänglighet och de företag som förstår värdet av att utveckla de digitala kanalerna är framtidens vinnare. Byggmax är kända för att ligga i framkant i sina IT-satsningar, och när det var dags att skapa en ny e-handel som kunde representera företaget idag föll valet av teknisk leverantör på Scandiweb. Målet var att att ge kunderna en snabb och smidig köpupplevelse samt att presentera en uppdaterad företagsprofil på ett enkelt och tydligt sätt. Från Byggmax perspektiv var det också viktigt att samla de olika delarna inom e-handeln på en och samma plattform. Tillsammans har vi uppfyllt denna vision genom att utveckla en ny, användarvänlig e-handelsplattform, baserat på Magento 2 Commerce.

Byggmax nya e-handelslösning lanserades först i Finland och sedan i Norge. Denna stegvisa lansering gjorde det möjligt att säkerställa att allt fungerade optimalt innan lanseringen av den svenska sajten under januari 2019. Då den svenska e-handeln står för lejonparten av Byggmax omsättning var detta av yttersta vikt.

Insert citat Jonatan “Vi valde Scandiweb eftersom…..” (samma som press release)

Insert citat Jonatan “Vi valde Scandiweb eftersom…..” (samma som press release)

Insert citat Jonatan “Vi valde Scandiweb eftersom…..” (samma som press release)

 

Utmaningen

Byggmax ville ha en e-handel som ger kunden en sömlös upplevelse från butik till nätet, och som samtidigt kunde presentera en moderniserad företagsprofil där kvalitet och valuta för pengarna står i fokus.  De ville ha en driftsäker och snabb e-handelsplattform med hög integrationskapacitet, då 151 fysiska butiker i tre länder skulle integreras.

Lösningen

Valet av plattform föll på Adobe Magentos Commerce-version, branschens mest flexibla e-handelssystem. Det är fullt skalbart och möjligheterna att skräddarsy är näst intill oändliga. Vi utvecklade en genomarbetad omnikanalstrategi med olika försäljnings- och kommunikationskanaler som samverkar och stödjer varandra. Vi skapade flera skräddarsydda funktionaliteter och tredjepartsintegrationer som säkerställer en positiv köpupplevelsen med snabba, enkla och överskådliga transaktioner, här användes Collectors lösning. På den svenska hemsidan integrerades ROT-avdrag, specialprissättning med t ex pris per kvm, och B2B-funktionalitet. Vi skapade en tillgänglig och effektiv  “Gör det själv”-sektion som ger kunden möjligheten att läsa och titta på inspirerande instruktioner till olika bygg- och hemmafixarprojekt.  

Funktionalitet - Gör det själv

Lätt att bygga rätt. Här kan besökaren läsa och titta på inspirerande instruktioner till olika bygg- och hemmafixarprojekt. Filmklippen, bilderna och instruktionerna är pedagogiska och visar steg för steg hur man går tillväga. Dessutom erbjuds besökaren att på ett smidigt och enkelt sätt köpa all det material, verktyg och tillbehör som behövs för det specifika projektet.

Funktionalitet - Hantverkartjänster

Byggmax erbjuder hantverkartjänster i form av golvläggning, målning, badrumsrenovering, eltjänster och köksrenovering. Här slipper kunden trasslet med att jaga hantverkare eller offerter, istället beställer man smidigt och enkelt de byggtjänster som behövs direkt här på hemsidan. 

Funktionalitet - Lagersaldo vid närmaste varuhus

Se ifall din önskeprodukt finns tillgänglig i det varuhus som ligger närmast. Eller kanske du ser att varan finns tillgänglig i ett annat varuhus inom samma område. 

Det var viktigt för Byggmax att man själv fick “äga” all den utvecklade koden, vilket Scandiweb kunde erbjuda. Dessutom var typen av arbetssätt viktigt, att teamen från båda sidor arbetade tätt tillsammans. Detta löstes genom att jobba enligt Scrum-metoden och att teamen träffades flertalet gånger under projektets gång.

Framtiden

Efter lansering av de nordiska sajterna har vårt samarbete fortsatt, och idag jobbar ett team från Scandiweb sida vid sida med Byggmax för att driva på förbättringar och utveckling av den nya sajten generellt. Dessutom använder sig Byggmax av Scandiwebs 24/7 Support vilket innebär en trygg och stabil tjänst ifall något brådskande skulle ske utanför arbetstid.

Flest antal Magento-certifieringar i världen

Certified

developers

x 107

Solution

specialists

x 55

x 3

Solution

specialists

Priser

Våra Partners

Vi älskar Scrum

x 73

x 17

© 2003-2019 Scandiweb AB